Kiruna veterinärpraktik
Index    Om oss     Tjänster    Sista stunden    Priser     Butik     Kontakt
 
Jag heter Lena Gustafsson och  examinerades från Veterinärhögskolan 1987. Efter examen arbetade jag ett par år som vikarierande distriktsveterinär runt om i landet, då främst med lantbrukets djur.

1989 flyttade jag till Kiruna jag har sedan arbetat som distriktsveterinär i Kiruna, på Djurkliniken i Öjebyn, Djursjukhuset i Gammelstad och Evidensia hästklinik i Boden.

2014 startade jag Kiruna Veterinärpraktik i en liten lokal på Kyrkogatan. Lokalen växte jag snabbt ur och i november 2016 kunde jag flytta in i nya fina lokaler i Kirunas handelsområde på Österleden.

På kliniken arbetar jag och en sköterska. Och en dag i veckan är fysioterapeut Madeleine Jonsson här.
Jag heter Madelene Jonsson, leg. fysioterapeut. 

Behandlar din häst eller hund i friskvårdande syfte samt utför rehabilitering och behandlar skador i samråd med och utifrån remiss från veterinär. Exempel på åkommor som kan behandlas komplementärt med fysioterapi är bland annat artros, spondylos, rehabilitering efter operation, ryggbesvär etc.
En fysioterapeut arbetar bland annat med akupunktur, laser, träning och mjuka manuella led- och muskelbehandlingar.

Madelene har utöver sin treåriga universitetsutbildning som fysioterapeut på humansidan vidareutbildning på universitetsnivå inom akupunktur på häst och hund samt ortopedisk manuell terapi på hund. Utöver detta utbildningar inom rörelseanalys häst och hund, överbelastningsskador häst, ”Biomechanics and motor control Performance of the equine spine”,  introduktion Straightness training häst,  hundens motoriska kontroll och hoppteknik samt pulsmätning av hund. 

Utöver detta kontinuerliga vidareutbildningar inom träning, manuell terapi och kinesiologitejpning på humansidan.

Välkommen att höra av dig för tidsbokning eller rådgivning! 076-139 27 32 madelene@fysiorehabhh.se
www.fysiorehabhh.se

Mitt namn är Sara Skum, jag är 26 år och arbetar som djurvårdare här på Kiruna veterinärpraktik.

Jag kommer från Gällivare men bor sedan några år tillbaka i Kiruna med sambo, 2 Islandshästar och hundar. Jag har vuxit upp i en renskötande familj och har alltid haft ett stort intresse för djur och djurvård.

Jag har mestadels jobbat med större djur, hästar, kor, får och ren men intresset för alla djur är stort.
Jag har jobbat utomlands i träningstall under några år med Islandshästar och jag har gått 2 utbildningar i Renens hälsa.
I framtiden hoppas jag kunna utbilda mig till djursjukvårdare.

 
© Kiruna Veterinärpraktik 2014 ~ Web by Sussan